زبان پایتون مفسری است یا کامپایلری؟

زبان پایتون مفسری است یا کامپایلری؟

مفسر زبان پایتون
برنامه نویسی

زبان پایتون مفسری است یا کامپایلری؟

5/5 امتیاز

همه چیز درباره مفسر زبان پایتون! اگر با برنامه نویسی و زبان‌های آن آشنا باشید، حتما نام پایتون را بارها شنیده‌اید. این روزها بسیاری از برنامه‌نویسان از زبان پایتون برای طراحی سایت و اپلیکیشن یا نرم‌افزارهای مختلف استفاده می‌کنند. این زبان، توانایی‌های بسیار زیادی در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

chabokacademy
دوره‌های آموزشی آکادمی چابک
با تخفیف‌های ویژه آکادمی چابک، یادگیری را شروع کنید!

مشاهده دوره‌ها

 

پایتون، به‌خاطر خوانایی بالای کد و نویسه‌های فاصله خالی (Whitespace)، استفاده زیادی دارد. در واقع، نویسه‌های فاصله خالی در این زبان، معنادار هستند و همیشه مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر می‌خواهید بدانید که زبان پایتون مفسری است یا کامپایلری، حتما ادامه مطلب را بخوانید.

زبان مفسری و کاربردهای آن

پیش از اینکه بخواهیم در مورد زبان پایتون بگوییم، بهتر است در ابتدا با زبان مفسری و کامپایلری آشنا شویم و سپس در مورد زبان پایتون صحبت کنیم.

زبان‌های مفسری نوعی زبان هستند که کدهای برنامه نویسی شده آن‌ها به‌صورت خط‌به‌خط توسط یک interpreter اجرا می‌شود. البته لازم به ذکر است که واژه و عبارت لاتین زبان‌های مفسری، interpreted language است. اگر در جایی این عبارت را مشاهده کردید، منظور همان زبان‌های مفسری است.

زبان پایتون مفسری است یا کامپایلری

کارکرد این زبان به این‌صورت است که مفسر یا همان interpreter، کد برنامه نویسی را گرفته و خط‌به‌خط تفسیر می‌کند تا برای کامپیوتر قابل‌فهم و درک باشد. در واقع اجرای کدها به‌صورتی که در فایل متنی آن‌ها ذخیره شده است، انجام شده و نیازی به کامپایل کردن ندارند. مثلا ruby و پایتون، دو نوع زبان مفسری هستند که این زبان‌ها به‌دلیل عدم نیاز به کامپایل کردن، قابلیت تست و توسعه خوبی داشته و قابلیت خوانایی و نگهداری بالایی دارند. با اجرای خط به خط برنامه در این زبان‌ها، می‌توان در هر لحظه از اجرای برنامه، وضعیت را مورد بررسی قرار داد و از این ویژگی برای اشکال‌زدایی و تست برنامه استفاده کرد.

زبان کامپایلری چیست؟

تا اینجا در مورد زبان مفسری، مختصری دانستید و متوجه شدید که زبان پایتون، مفسری است و ترجمه کد پایتون به‌وسیله مفسر یا interpreter انجام می شود. اما بد نیست در مورد زبان کامپایلری هم بدانید تا متوجه شوید که زبان پایتون، اصلا کامپایلری نیست. در واقع، زبان کامپایلری نوعی زبان است که توسط یک مترجم یا همان کامپایلر به کد اجرایی ترجمه می‌گردد. در این زبان، کامپایلر از طریق الگوریتم‌های خاص خود، کد منبع را به‌شکل کامل به کد اجرایی تبدیل کرده و در ادامه، این کد اجرایی در سیستم عامل مورد نظر وارد شده و اجرا می‌شود.

تفاوت کلاس‌های Sealed و Partial در #C چیست؟
بخوانید

شاید هنوز نمی‌دانید کامپایل کردن چیست و به چه معنا می‌باشد. کامپایل یا هم‌گردانی، همان ترجمه کد منبع برنامه‌ای از یک زبان سطح بالا به کد شیء پیش از اجرا شدن برنامه می‌گویند. طبیعی است که ترجمه کد پایتون، هیچ ربطی به این موضوع نداشته و زبان پایتون، مفسری است.

پایتون چیست؟

حالا که تفاوت زبان کامپایلری و مفسری را به‌خوبی درک کردید و دانستید که موضوع از چه قرار است، باید بگوییم که پایتون، نوعی زبان شیء گرا است و از نوع مفسری است. این زبان به‌گونه‌ای طراحی شده است که برنامه نویسان می‌توانند کد منطقی و واضح و بدون ابهام را برای پروژه‌های کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار دهند.

مفسر پایتون

موارد استفاده از زبان پایتون، زیاد است. در واقع، کاربرد زبان مفسری پایتون، در هوش مصنوعی، برنامه نویسی و طراحی وب سایت، بسیار زیاد بوده و می‌توان برای موارد مختلفی از آن استفاده کرد. برخی از موارد کاربردی زبان پایتون شامل این موارد است:

  • برنامه نویسی
  • هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
  • توسعه وب و بازی
  • سازگاری با تمام سیستم عامل‌ها
  • کاربرد در تجزیه و تحلیل داده‌ها و علم داده

مفسر زبان پایتون چیست؟

ترجمه کد پایتون و اجرای آن، آخرین مرحله‌ای است که توسط مفسر پایتون اجرا می‌شود. وقتی قرار است یک سری کد به‌صورت خط‌به‌خط برای کامپیوتر، ترجمه شود تا قابلیت اجرایی داشته باشد، این‌کار به‌وسیله مفسر پایتون صورت می‌گیرد. برای این‌کار، 3 مرحله باید پشت‌سر گذاشته شود. این سه مرحله شامل lexing، parsing و compilation است. در طی این 3 مرحله، کد منبع سطح بالا به یک شیء کد ساختاریافته تبدیل می‌گردد و درنهایت، مفسر پایتون آن شیء کد ساختاریافته را به مرحله اجرا در می‌آورد.

حالا که دانستید زبان مفسری پایتون چیست و چه کاربردی دارد، باید این نکته را یادآور شویم که برای استفاده و یادگیری این زبان، باید به مراکز آموزشی که دوره‌های تخصصی در این زمینه برگزار می‌کنند، مراجعه کنید و این برنامه نویسی را آموزش ببینید. آکادمی چابک، مجری برگزارکننده دوره‌های کسب و کار و برنامه نویسی و تربیت نیروهای فنی در این زمینه است. می‌توانید به سایت این آکادمی مراجعه کرده و کسب اطلاعات کنید.

chabokacademy
دوره‌های آموزشی آکادمی چابک
با تخفیف‌های ویژه آکادمی چابک، یادگیری را شروع کنید!

مشاهده دوره‌ها

 

منابع​

w3schools.com

geeksforgeeks.org

freecodecamp.org

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *