بهترین زبان های برنامه نویسی وب: راهنمای کاربردی برای انتخاب زبان مناسب برای پروژه‌های وب

بهترین زبان های برنامه نویسی وب: راهنمای کاربردی برای انتخاب زبان مناسب برای پروژه‌های وب

راهنمای کاربردی برای انتخاب زبان مناسب برای پروژه‌های وب
برنامه نویسی طراحی وب

بهترین زبان های برنامه نویسی وب: راهنمای کاربردی برای انتخاب زبان مناسب برای پروژه‌های وب

5/5 امتیاز

انتخاب زبان های برنامه نویسی وب به‌طور قطع وابسته به نیازها و شرایط خاص پروژه شماست. به‌طور کلی ممکن است یک برنامه، مناسب برای طراحی وب سایت فروشگاهی باشد و دیگری برای طراحی وب سایت خبری گزینه مناسب‌تری محسوب شود. با این‌حال در این مقاله از گروه آکادمی چابک برخی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی بخش Backend و Frontend را با یکدیگر بررسی می‌کنیم و نگاهی به عوامل موثر در انتخاب بهترین زبان های برنامه نویسی وب می‌اندازیم. همراه ما باشید.

آشنایی با عوامل مؤثر در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی وب سایت

انتخاب زبان های برنامه نویسی وب بستگی به عوامل متعددی دارد که شامل موارد زیر می‌شوند:

نیازها و اهداف پروژه: بررسی دقیق نیازهای پروژه، اهداف و محتوا، معماری سایت، قابلیت توسعه در آینده و نیازمندی‌های اولیه کاربری برای انتخاب بهترین زبان برنامه‌نویسی بسیار حائز اهمیت است.

chabokacademy
دوره‌های آموزشی آکادمی چابک
با تخفیف‌های ویژه آکادمی چابک، یادگیری را شروع کنید!

مشاهده دوره‌ها

 

توانایی‌ها و تجربه توسعه‌دهنده: میزان تجربه و مهارت توسعه‌دهنده در زبان‌های مختلف نیز تأثیرگذار است. استفاده از زبانی که توسعه‌دهنده آشنا به آن است، می‌تواند فرآیند توسعه و نگهداری سایت را ساده‌تر کند.

پایداری داشتن و برخوردار بودن از پشتیبانی قوی: انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی که از پشتیبانی خوبی برخوردار بوده و از به‌روزرسانی‌های منظمی نیز بهره می‌برد است، اهمیت زیادی دارد. این امر اطمینان می‌دهد که پروژه شما به‌روز و امن طی می‌گردد.

بهترین زبان های برنامه نویسی وب

قابلیت ادغام با فناوری‌های دیگر: اغلب پروژه‌های وب نیاز به ارتباط با سیستم‌ها و خدمات دیگر دارند. بنابراین، انتخاب زبانی که به‌راحتی با فناوری‌های دیگر مانند پایگاه‌داده‌ها، API‌ها و سرویس‌های جانبی ادغام شود، حائز اهمیت است.

کارایی و مقیاس‌پذیری: زبان برنامه‌نویسی باید کارایی و عملکرد مناسبی را برای پروژه فراهم کند و قابلیت مقیاس‌پذیری برای رشد آینده سایت را داشته باشد.

با مفهوم Frontend و Backend و زبان‌های برنامه نویسی این دو حوزه آشنا شوید!

زبان های برنامه نویسی وب! به‌صورت کلی یک وب سایت متشکل از دو قسمت فرانت‌اند و بک‌اند است که در نتیجه کارایی درست زبان‌های برنامه نویسی آن‎ها سایت می‌‎تواند به اهداف خود برسد.

ساخت سیستم عامل با پایتون: راهنمای گام به گام و پروژه‌محور
بخوانید

در واقع توسعه‌دهندگان Frontend مسئول طراحی ظاهری سایت و ایجاد رابط‌کاربری و تجربه‌کاربری مناسب در وب‌سایت هستند. آن‌ها از زبان‌های HTML ،CSS و JavaScript استفاده می‌کنند تا صفحات وب را ایجاد کرده و بهبود بخشند و اطمینان حاصل کنند که کاربران به‌راحتی و با لذت از وب‌سایت استفاده می‌کنند.

در کنار آن‌ها توسعه‌دهندگان Backend (بک‌اند) نیز مسئول توسعه سرور و ارتقا پشتیبانی‎‌هایی هستند که برنامه‌های Frontend با آن‌ها ارتباط دارند. آن‌ها عموما از زبان‌هایی مانند PHP ،Python ،Ruby ،Java و زبان‌های دیگر برای توسعه و ارتقا سرور استفاده می‌کنند. وظایف اصلی این زبان‌های برنامه نویسی، مدیریت پایگاه داده، ایجاد و مدیریت API، پردازش منطق تجاری و امنیت سیستم می‎‌باشد.

در این میان بسیاری از متخصصان نیز در گروه توسعه‌دهندگان Full Stack قرار می‌گیرند که توانایی کار در هر دو بخش Frontend و Backend را دارند. آن‌ها می‌توانند به‌طور کامل وب‌سایت را طراحی، توسعه و پشتیبانی کنند و از ابزارها و تکنولوژی‌های مختلفی در هر دو بخش استفاده کنند. این افراد معمولاً با چالش‌ها و وظایف متنوعی در طول فرآیند توسعه وب‌سایت مواجه می‌شوند و باید دارای تجربه و توانمندی‌های گسترده‌ای باشند.

کدام زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت کاربرد دارد؟

آکادمی چابک با دارا بودن تجربه چندین ساله معتقد است، برای طراحی سایت، زبان‌های برنامه‌نویسی زیادی وجود دارند که متناسب با هدف‌تان از طراحی، می‌توانید از آن‌ها بهره‌ببرید. برخی از زبان‌های برنامه‌نویسی مناسب برای طراحی سایت، عبارتند از:

HTML: از این زبان برنامه نویسی در بخش فرانت‌اند سایت برای ایجاد ساختار و اجزای اصلی سایت مانند عناصر، پاراگراف‌ها، تصاویر و لینک‌ها بهره برده‌می‌شود. بسیاری از متخصصان html را بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت فروشگاهی معرفی می‌نمایند.

زبان برنامه نویسی در بخش فرانت‌اند

CSS: از زبان های برنامه نویسی وب مانند css برای استایل‌دهی و ظاهرسازی بهتر سایت بهره برده‌می‌شود. CSS به شما امکان می‌دهد رنگ، فونت، اندازه، فضاها و سایر ویژگی‌های ظاهری سایت را تنظیم کنید.

JavaScript: از این زبان برنامه نویسی برای ایجاد اثرات تعاملی، انیمیشن‌سازی و افزودن عملکردهای پویا به سایت استفاده می‌شود. زبان‌های برنامه نویسی فرانت‌اند می‌توانند سبب برقراری ارتباط موثر با سرور و تغییر محتوا بدون بارگذاری مجدد صفحه (AJAX) ‌شوند.

PHP: در کنار زبان‌های برنامه نویسی فرانت‌اند، زبان‌های برنامه نویسی بک‌اند قرار می‌گیرند که وظیفه تولید محتواهای پویا، مانند صفحات وب، فرم‌ها و سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) را برعهده دارند. زبان PHP می‌‎تواند داده‌ها را به‌صورت دقیق پردازش کند.

Python: اگر بخواهیم راحت‌ترین زبان برای طراحی سایت را به شما معرفی کنیم، بدون شک پایتون را انتخاب می‌کنیم. از زبان برنامه نویسی پایتون برای توسعه وب‌سایت‌های پیچیده‌تر و اپلیکیشن‌های وب استفاده می‌گردد. پایتون زبان برنامه نویسی سایت‌های بزرگ و معروفی مانند Django و Flask است.

برنامه نویسی چیست و از کجا باید شروع کرد؟
بخوانید

مقایسه زبان های برنامه نویسی تحت وب

بدون شک کارایی و ویژگی‌ هر یک از زبان‌های برنامه نویسی به‌گونه‌ای است که نمی‌توان یکی از آن‎ها را از دیگری برتر تصور کرد. برای آگاهی بیشتر شما در قالب جدول به مقایسه برخی از زبان‌های برنامه نویسی تحت وب می‌پردازیم تا هنگام انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت خود آگاهی خوبی داشته باشید.

زبان‌های برنامه نویسی ویژگی‌ها و مزایا معایب
html سادگی، قابلیت فهم و پیاده‌سازی آسان، قابل توسعه در اجرای عملکردهای پیچیده ناتوان است.
css امکان استفاده از نماسازی‌های پویا با کمک آن در مدیریت پروژه‌های بزرگ با چالش روبرو می‌شود.
JavaScript ایجاد تعاملات پویا و داینامیک امکان دارد باعث به‌وجود آمدن خطاهای سیستمی گردد.
TypeScript باعث افزایش امنیت شبکه می‌شود. پروسه یادگیری پیچیده‌ای دارد.
chabokacademy
دوره‌های آموزشی آکادمی چابک
با تخفیف‌های ویژه آکادمی چابک، یادگیری را شروع کنید!

مشاهده دوره‌ها

 

سایت‌های معروف با چه زبانی نوشته شده‌اند؟

زبان های برنامه نویسی وب! عموما سایت‌های معروف با استفاده از یک یا چند زبان برنامه‌نویسی مختلف نوشته می‌شوند، به‌ویژه اگر سایت‌ها از بخش‌ها و قابلیت‌های مختلفی به‌وجود آمده باشند. در زیر چند نمونه از سایت‌های معروف و زبان‌های برنامه‌نویسی اصلی آن‌ها را مشاهده می‌کنید:

Facebook: این شبکه‌اجتماعی با استفاده از PHP برای بک‌اند و JavaScript برای فرانت‌‌اند توسعه داده شده است. همچنین برای ارتباط با سرور از تکنولوژی‌هایی مانند Hack و ReactJS استفاده می‌کند.

Google: سایت‌های گوگل از مجموعه وسیعی از زبان‌ها و فریمورک‌ها برای توسعه استفاده می‌کنند. برای مثال، بخش‌هایی از سایت با استفاده از Java ،C++ ،Python ،JavaScript و Go توسعه داده‌شده‌اند.

Amazon: سایت خرده‌فروشی آمازون از Java برای بک‌اند و JavaScript برای فرانت‌اند استفاده می‌کند. همچنین از فریمورک‌هایی مانند ReactJS و Node.js نیز برای بخش‌هایی از سایت بهره برده می‌شود.

YouTube: این وب‌سایت از Python برای بک‌‌اند و JavaScript برای فرانت‌اند استفاده می‌کند.

هر آنچه که باید در مورد انواع خطاها در برنامه نویسی بدانید

جمع‌بندی زبان های برنامه نویسی وب

در مقاله فوق سعی کردیم شما را با برخی زبان‌های برنامه نویسی آشنا کنیم و نگاهی به مفهوم فرانت‌اند و بک‌اند بیندازیم. برای آشنایی و مقایسه پرتکرارترین زبان‌های برنامه نویسی در مقاله، جدولی قرار دادیم تا هنگام انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب برای طراحی وب آگاهانه عمل نمایید. آکادمی چابک به‌عنوان آکادمی برگزارکننده دوره‌‎های فنی کسب و کار و البته زبان‌‎های برنامه نویسی، سعی دارد شما را برای رسیدن به مقصودتان در کمترین زمان یاری نماید.

منابع

fa.wikipedia.org

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *