آکادمی چابک | مرجع تخصصی جدیدترین دوره‌های آموزشی
جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه اصلی
  • دوره های آموزشی
  • اخبار و مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
ورود
[suncode_otp_login_form]
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

ارسال مجدد کد یکبار مصرف (00:90)
  • 02177010771
  • info@chabokacademy.com
  • اخبار و مقالات
  • علاقمندی ها
آکادمی چابک | مرجع تخصصی جدیدترین دوره‌های آموزشی
  • صفحه اصلی
  • دوره های آموزشی
  • اخبار و مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
شروع کنید
0

وبلاگ

آکادمی چابک | مرجع تخصصی جدیدترین دوره‌های آموزشی > اخبار و مقالات > برنامه نویسی > برنامه نویسی چیست و از کجا باید شروع کرد؟

برنامه نویسی چیست و از کجا باید شروع کرد؟

فروردین 25, 1403
ارسال شده توسط ادمین آکادمی
برنامه نویسی
برنامه نویسی چیست و از کجا باید شروع کرد
تعداد بازدید: 285
5/5 امتیاز

برنامه نویسی یکی از پرطرفدارترین مشاغل با حقوق بسیار بالاست که به احتمال بسیار زیاد، همه افراد در مورد آن، چیزهایی را شنیده باشند. اما به‌راستی باید دید که برنامه نویسی چیست؟ چه اهدافی را دنبال می‌کند و چه کاربردی دارد؟ مهمتر از همه اینکه باید بدانیم چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟ از کجا و با چه زبانی می‌توان این فن را یاد گرفت؟ الفبای برنامه نویسی چیست؟

chabokacademy
دوره‌های آموزشی آکادمی چابک
با تخفیف‌های ویژه آکادمی چابک، یادگیری را شروع کنید!

مشاهده دوره‌ها

خلاصه کلی از این سوالات در ذهن افراد وجود دارد که ما قصد داریم در مورد آنها در اینجا، کمی بحث و بررسی به راه بیندازیم. پس با ما همراه باشید.

فهرست مطالب این نوشته

Toggle
  • الفبای برنامه‌نویسی: اولین قدم در دنیای کدنویسی
  • برنامه نویسی کامپیوتر و کاربرد آن چیست؟
  • برنامه‌نویسی از صفر: از کجا باید شروع کرد؟
  • مبانی اولیه برنامه نویسی چیست؟
  • چرا یادگیری زبان برنامه‌نویسی مهم است؟
  • کلاس برنامه‌نویسی چیست؟
  • بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع
  • ترتیب یادگیری زبان‌های برنامه نویسی
  • چگونه در برنامه‌نویسی پیشرفت کنیم؟

الفبای برنامه‌نویسی: اولین قدم در دنیای کدنویسی

برنامه‌نویسی یکی از مهارت‌های کلیدی در دنیای دیجیتال امروز است که تقریباً در همه صنایع کاربرد دارد. اما برنامه‌نویسی چیست؟ در ساده‌ترین تعریف، برنامه‌نویسی فرایند نوشتن دستوراتی است که یک کامپیوتر می‌تواند آن را درک و اجرا کند. این دستورات معمولاً با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مانند پایتون، جاوا، سی‌پلاس‌پلاس و جاوااسکریپت نوشته می‌شوند.

برنامه نویسی کامپیوتر و کاربرد آن چیست؟

برنامه نویسی در لغت‌نامه یک تعریف مشخص ولی گیج کننده دارد. اما در صورتی که تعریف آن‌را ساده کنیم، مطمئنا درک مفهوم آن نیز، بسیار راحت‌تر خواهد شد. به هرگونه اقدام برای به‌کارگیری کامپیوتر برای انجام دادن یک وظیفه مشخص، برنامه نویسی گفته می‌شود. با علم برنامه نویسی می‌توان تمامی دستورالعمل‌ها و صفر و یک‌های کامپیوتری را به‌گونه‌ای طبقه‌بندی کرد که بتوانند به‌شکل یک برنامه ارائه شوند.

برنامه نویسان هم، افرادی هستند که برنامه نویسی را به‌طور کامل آموزش دیده‌اند و سعی در این دارند که یک مشکل را با تولید یک برنامه، رفع کنند. در واقع این افراد می‌توانند زبان برنامه نویسی مورد نظر خود را انتخاب کنند و با نوشتن دستورالعمل‌های خاص، یک برنامه ایجاد کنند تا توسط سیستم کامپیوتر، اجرا شود.

علم برنامه نویسی، علم خیلی تازه‌ای نیست. قدمت به‌وجود آمدن آن، به حدود 1 قرن پیش باز می‌گردد. اما تقریبا از اواسط دهه 1950 تا به امروز، پیشرفت‌های بسیار زیادی حاصل شده است که استارت آن از به‌وجود آمدن کامپیوتر و ابررایانه‌ها خورده شده است.

همه چیز درباره JVM، JRE و JDK: اصول جاوا از صفر تا صد
بخوانید

برنامه نویسی و علم پیچیده آن، کاربردهای مختلفی دارد که در اینجا به چند کاربرد مهم آن می‌پردازیم:

  1. کاربرد برنامه نویسی در حوزه دیجیتال و خدمات مربوط به آن که شامل برنامه نویسی برای وب سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی، بلاگ‌های شخصی، پیام رسان‌ها، بانکداری الکترونیکی و … است.
  2. استفاده از برنامه نویسی در وسایل الکترونیکی از جمله کامپیوتر، لپ تاپ، موبایل و تبلت، تلویزیون‌های هوشمند، پخش کننده‌های موزیک و …
  3. استفاده از برنامه نویسی در حمل‌ونقل مانند پارک‌سنج‌ها، سیستم‌های هوشمند سوخت‌رسان خودرو و تهویه هوا، چراغ‌های راهنمایی و رانندگی و …

البته لازم به‌ذکر است که حوزه کاربردهای برنامه نویسی بسیار وسیع است. با به‌وجود آمدن هوش مصنوعی و پیشرفت روز افزون در این زمینه، علم برنامه‌نویسی هم با این مهم گره خورده و روزبه‌روز شاهد ابعاد جدیدتری در این زمینه هستیم.

اگر شما هم تصمیم به یادگیری علم برنامه نویسی دارید، می‌توانید آکادمی چابک را برای این کار انتخاب کنید. این آکادمی در زمینه برگزاری دوره‌های برنامه نویسی، کسب و کار و … فعالیت دارد.

برنامه نویسی کامپیوتر و کاربرد آن

برنامه‌نویسی از صفر: از کجا باید شروع کرد؟

اگر شما به تازگی وارد دنیای برنامه‌نویسی شده‌اید و نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید، نگران نباشید. مبانی اولیه برنامه‌نویسی شامل یادگیری مفاهیمی مانند متغیرها، حلقه‌ها، شرط‌ها و توابع است که در همه زبان‌های برنامه‌نویسی مشترک هستند. بهترین روش برای شروع، انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی ساده مانند پایتون و تمرین مداوم است.

مبانی اولیه برنامه نویسی چیست؟

افراد علاقه‌مند به برنامه نویسی دوست دارند بدانند که برنامه نویسی چیست و از کجا باید در این زمینه آموزش ببینند. به‌همین دلیل، همیشه در جستجو و سرچ‌های خود، به‌دنبال این هستند که برنامه نویسی از کجا شروع کنم؟ و الفبای برنامه نویسی را چطور آموزش ببینم؟

خب طبیعی است که در ابتدای مسیر، ندانند که باید از کجا شروع کنند. آموزش برنامه نویسی از صفر و از ابتدایی‌ترین مسائل باید صورت بگیرد. زیرا این علم، به‌طرز چشمگیری حساس است. اگر طبقه‌بندی داده‌ها و نوشتن یکی از اجزای برنامه، به‌خوبی و صحیح انجام نشوند، مطمئنا برنامه نوشته‌شده، پر از اشکالات فنی خواهد بود. بنابراین، مبانی اولیه برنامه نویسی و انتخاب زبان آن برای شروع، به‌شدت حائز اهمیت است.

برای برنامه نویسی و تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه‌ای، نیاز است تا مبانی اولیه برنامه نویسی را خوب یاد بگیرید و آنها را درک کنید. برخی از مهم‌ترین مبانی اولیه برنامه نویسی شامل: شناخت زبان‌های برنامه نویسی، تشخیص به‌کار بردن بهترین زبان برای کد نویسی، شناخت عملیات کدنویسی، یادگیری اصطلاحات برنامه نویس و موارد دیگر است.

کاربرد پایتون در شبکه و امنیت شبکه چیست؟
بخوانید

چرا یادگیری زبان برنامه‌نویسی مهم است؟

زبان برنامه‌نویسی چیست؟ زبان‌های برنامه‌نویسی ابزارهایی هستند که به ما امکان می‌دهند تا با کامپیوترها ارتباط برقرار کنیم و برنامه‌های مختلفی ایجاد کنیم. انتخاب زبان مناسب بستگی به اهداف شما دارد؛ برای مثال، پایتون برای توسعه هوش مصنوعی، جاوا برای اپلیکیشن‌های موبایل و جاوااسکریپت برای طراحی وب استفاده می‌شود.

کلاس برنامه‌نویسی چیست؟

برای یادگیری برنامه‌نویسی، روش‌های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین آن‌ها شرکت در کلاس‌های برنامه‌نویسی است. این کلاس‌ها به شما کمک می‌کنند تا زیر نظر متخصصان، اصول برنامه‌نویسی را به صورت ساختاریافته بیاموزید و مهارت‌های خود را با پروژه‌های عملی تقویت کنید. همچنین منابع آنلاین رایگان و دوره‌های آموزشی متنوعی در دسترس هستند که می‌توانند یادگیری را تسهیل کنند.

بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع

زبان برنامه نویسی به‌شدت مهم است و یکی از مولفه‌های اصلی در نوشتن یک برنامه به‌شمار می‌رود. اگر هنوز هم در ذهن خود این سوال را دارید که برای شروع برنامه نویسی از چه زبانی شروع کنیم، باید در ابتدا، به شناخت زبان‌های مختلف برنامه نویسی بپردازید و بعد از درک کامل آنها، بتوانید تشخیص دهید که انتخاب و استفاده از کدام زبان، بهتر است.

مبانی اولیه برنامه نویسی

ساده‌‎ترین زبان برنامه نویسی برای شروع، hyper text markup language یا همان HTML است. این زبان بسیار ساده اما پرکاربرد است. البته زبان‌های بسیار زیاد دیگری هم وجود دارند که استفاده می‌شوند.

در حال حاضر، زبان برنامه نویسی پایتون، پرکاربردترین زبان در ایران و بسیاری از کشورهای جهان است. در واقع، در سال 2023 به‌عنوان بهترین زبان برنامه نویسی و پرکاربردترین آن شناخته شد. در سال 2024 نیز بسیاری از زبان‌های دیگر مانند C#، RUST، جاوا اسکریپت، GO، روبی، swift، جاوا، Kotlin و … شناخته‌شده و پرکاربرد هستند و استفاده از آنها، روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

ترتیب یادگیری زبان‌های برنامه نویسی

همان‌طور که گفته شد، ساده‌ترین زبان برنامه نویسی برای شروع، html تحت وب می‌باشد. در واقع هیچ الزامی وجود ندارد که یادگیری صرفا از این زبان انجام شود. اما بهتر است همیشه از ساده‌ترین و راحت‌ترین زبان برنامه نویسی، این علم آموخته شود.

بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع یک پروژه باید باتوجه به نوع و اهداف آن صورت بگیرد. اگر پروژه مورد نظر خیلی ساده است و پیچیدگی ندارد، می‌توان از اچ تی ام ال استفاده کرد. زبان پایتون و جاوا اسکریپت نیز می‌تواند برای پروژه‌های سنگین‌تر و پیچیده‌تر استفاده شود.

جاوا یکی از زبان‌های برنامه نویسی شیء گرا بوده و کاربرد وسیع و قدرت بسیار بالایی دارد. جاوا اسکریپت نیز همه‌کاره و پویا است. پایتون، زبانی همه‌کاره و سطح بالاست که اتفاقا بسیاری از برنامه‌های فعلی با زبان پایتون نوشته شده است. زبان php هم از زبان‌های برنامه نویسی سمت سرور است که سینتکس خوانایی داشته و برای وبلاگ‌های ساده و توسعه وب تا پلتفرم‌های پیچیده، به‌شدت پرکاربرد است.

Idle در پایتون چیست؟
بخوانید

و در آخر باید این نکته مهم را متذکر شد که برنامه نویسی، علمی دقیق و پیچیده‌ است و نکات بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد که تک‌تک باید رعایت شوند. زبان برنامه نویسی از مهم‌ترین آنها است که بهتر است برنامه نویسان با تک‌تک آنها به‌طور کلی آشنا باشند واز بین آنها، یک تا چند مورد را به‌طور کامل، یاد بگیرند. اگر تصمیم دارید زبان برنامه نویسی را آموزش ببینید، می‌توانید زیرنظر آکادمی چابک این آموزش را به‌طور کامل و کاربردی، بگذرانید.

چگونه در برنامه‌نویسی پیشرفت کنیم؟

یادگیری برنامه‌نویسی نیاز به تمرین و پشتکار دارد. شما می‌توانید با حل تمرینات، کار بر روی پروژه‌های واقعی و مطالعه مستمر، مهارت‌های خود را ارتقا دهید. همچنین شرکت در جامعه‌های برنامه‌نویسی، شرکت در رقابت‌های کدنویسی و مطالعه مستندات زبان‌های برنامه‌نویسی به رشد شما کمک خواهد کرد.

جمع‌بندی: برنامه‌نویسی یک مهارت ارزشمند و کاربردی است که در بسیاری از حوزه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با یادگیری مبانی اولیه برنامه‌نویسی و شرکت در کلاس‌های برنامه‌نویسی، می‌توانید مسیر خود را در این حوزه آغاز کرده و به یک توسعه‌دهنده حرفه‌ای تبدیل شوید.

chabokacademy
دوره‌های آموزشی آکادمی چابک
با تخفیف‌های ویژه آکادمی چابک، یادگیری را شروع کنید!

مشاهده دوره‌ها

منابع​

futurelearn.com

قبلی مزایا و معایب رشته MBA و مقایسه با سایر گرایش‌ها
بعدی مدت زمان یادگیری پایتون از صفر: یادگیری پایتون چقدر زمان میبرد؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
دسته‌ها
  • آموزش گرافیک کامپیوتری
  • امنیت و شبکه
  • برنامه نویسی
  • پایگاه داده
  • سیستم عامل
  • طراحی وب
  • کسب و کار
  • هوش مصنوعی
برچسب‌ها
MBA آموزش و کاربرد هوش مصنوعی اهداف شغلی بازاریابی محصول کسب و کار اینترنتی
logoacademy
آکادمی چابک با برگزاری دوره‌های جامع و تخصصی در حوزه‌ی نرم‌افزار، تحلیل کسب‌وکار و همچنین مشاوره‌های تخصصی در این حوزه‌ها سعی بر آن دارد تا علاقمندان پس از گذراندن دوره‌های مربوطه بتوانند از دانش و مهارت‌ خود بهترین استفاده را کرده و وارد بازار کار شوند.
 

ارتباط با ما

  • ۰۲۱۷۷۰۱۰۷۷۱
  • info@chabokacademy.com
  • حکیمیه، بلوار بابائیان، ۱۵ متری امام حسین، بن بست شفاعت، پلاک ۱۵، طبقه ۷

دسترسی سریع

  • خانه
  • دوره ها
  • اخبار و مقالات
  • تماس با ما
  • خانه
  • دوره ها
  • اخبار و مقالات
  • تماس با ما

نماد‌ها و خبرنامه

۱۴۰۲© کلیه حقوق سایت نزد آکادمی چابک محفوظ است.

  • Afghanistan (+93)
  • Albania (+355)
  • Algeria (+213)
  • American Samoa (+1)
  • Andorra (+376)
  • Angola (+244)
  • Anguilla (+1)
  • Antigua (+1)
  • Argentina (+54)
  • Armenia (+374)
  • Aruba (+297)
  • Australia (+61)
  • Austria (+43)
  • Azerbaijan (+994)
  • Bahrain (+973)
  • Bangladesh (+880)
  • Barbados (+1)
  • Belarus (+375)
  • Belgium (+32)
  • Belize (+501)
  • Benin (+229)
  • Bermuda (+1)
  • Bhutan (+975)
  • Bolivia (+591)
  • Bonaire, Sint Eustatius and Saba (+599)
  • Bosnia and Herzegovina (+387)
  • Botswana (+267)
  • Brazil (+55)
  • British Indian Ocean Territory (+246)
  • British Virgin Islands (+1)
  • Brunei (+673)
  • Bulgaria (+359)
  • Burkina Faso (+226)
  • Burundi (+257)
  • Cambodia (+855)
  • Cameroon (+237)
  • Canada (+1)
  • Cape Verde (+238)
  • Cayman Islands (+1)
  • Central African Republic (+236)
  • Chad (+235)
  • Chile (+56)
  • China (+86)
  • Colombia (+57)
  • Comoros (+269)
  • Cook Islands (+682)
  • Côte d'Ivoire (+225)
  • Costa Rica (+506)
  • Croatia (+385)
  • Cuba (+53)
  • Curaçao (+599)
  • Cyprus (+357)
  • Czech Republic (+420)
  • Democratic Republic of the Congo (+243)
  • Denmark (+45)
  • Djibouti (+253)
  • Dominica (+1)
  • Dominican Republic (+1)
  • Ecuador (+593)
  • Egypt (+20)
  • El Salvador (+503)
  • Equatorial Guinea (+240)
  • Eritrea (+291)
  • Estonia (+372)
  • Ethiopia (+251)
  • Falkland Islands (+500)
  • Faroe Islands (+298)
  • Federated States of Micronesia (+691)
  • Fiji (+679)
  • Finland (+358)
  • France (+33)
  • French Guiana (+594)
  • French Polynesia (+689)
  • Gabon (+241)
  • Georgia (+995)
  • Germany (+49)
  • Ghana (+233)
  • Gibraltar (+350)
  • Greece (+30)
  • Greenland (+299)
  • Grenada (+1)
  • Guadeloupe (+590)
  • Guam (+1)
  • Guatemala (+502)
  • Guernsey (+44)
  • Guinea (+224)
  • Guinea-Bissau (+245)
  • Guyana (+592)
  • Haiti (+509)
  • Honduras (+504)
  • Hong Kong (+852)
  • Hungary (+36)
  • Iceland (+354)
  • India (+91)
  • Indonesia (+62)
  • Iran (+98)
  • Iraq (+964)
  • Ireland (+353)
  • Isle Of Man (+44)
  • Israel (+972)
  • Italy (+39)
  • Jamaica (+1)
  • Japan (+81)
  • Jersey (+44)
  • Jordan (+962)
  • Kazakhstan (+7)
  • Kenya (+254)
  • Kiribati (+686)
  • Kuwait (+965)
  • Kyrgyzstan (+996)
  • Laos (+856)
  • Latvia (+371)
  • Lebanon (+961)
  • Lesotho (+266)
  • Liberia (+231)
  • Libya (+218)
  • Liechtenstein (+423)
  • Lithuania (+370)
  • Luxembourg (+352)
  • Macau (+853)
  • Macedonia (+389)
  • Madagascar (+261)
  • Malawi (+265)
  • Malaysia (+60)
  • Maldives (+960)
  • Mali (+223)
  • Malta (+356)
  • Marshall Islands (+692)
  • Martinique (+596)
  • Mauritania (+222)
  • Mauritius (+230)
  • Mayotte (+262)
  • Mexico (+52)
  • Moldova (+373)
  • Monaco (+377)
  • Mongolia (+976)
  • Montenegro (+382)
  • Montserrat (+1)
  • Morocco (+212)
  • Mozambique (+258)
  • Myanmar (+95)
  • Namibia (+264)
  • Nauru (+674)
  • Nepal (+977)
  • Netherlands (+31)
  • New Caledonia (+687)
  • New Zealand (+64)
  • Nicaragua (+505)
  • Niger (+227)
  • Nigeria (+234)
  • Niue (+683)
  • Norfolk Island (+672)
  • North Korea (+850)
  • Northern Mariana Islands (+1)
  • Norway (+47)
  • Oman (+968)
  • Pakistan (+92)
  • Palau (+680)
  • Palestine (+970)
  • Panama (+507)
  • Papua New Guinea (+675)
  • Paraguay (+595)
  • Peru (+51)
  • Philippines (+63)
  • Poland (+48)
  • Portugal (+351)
  • Puerto Rico (+1)
  • Qatar (+974)
  • Republic of the Congo (+242)
  • Romania (+40)
  • Reunion (+262)
  • Russia (+7)
  • Rwanda (+250)
  • Saint Helena (+290)
  • Saint Kitts and Nevis (+1)
  • Saint Pierre and Miquelon (+508)
  • Saint Vincent and the Grenadines (+1)
  • Samoa (+685)
  • San Marino (+378)
  • Sao Tome and Principe (+239)
  • Saudi Arabia (+966)
  • Senegal (+221)
  • Serbia (+381)
  • Seychelles (+248)
  • Sierra Leone (+232)
  • Singapore (+65)
  • Sint Maarten (+1)
  • Slovakia (+421)
  • Slovenia (+386)
  • Solomon Islands (+677)
  • Somalia (+252)
  • South Africa (+27)
  • South Korea (+82)
  • South Sudan (+211)
  • Spain (+34)
  • Sri Lanka (+94)
  • St. Lucia (+1)
  • Sudan (+249)
  • Suriname (+597)
  • Swaziland (+268)
  • Sweden (+46)
  • Switzerland (+41)
  • Syria (+963)
  • Taiwan (+886)
  • Tajikistan (+992)
  • Tanzania (+255)
  • Thailand (+66)
  • The Bahamas (+1)
  • The Gambia (+220)
  • Timor-Leste (+670)
  • Togo (+228)
  • Tokelau (+690)
  • Tonga (+676)
  • Trinidad and Tobago (+1)
  • Tunisia (+216)
  • Turkey (+90)
  • Turkmenistan (+993)
  • Turks and Caicos Islands (+1)
  • Tuvalu (+688)
  • U.S. Virgin Islands (+1)
  • Uganda (+256)
  • Ukraine (+380)
  • United Arab Emirates (+971)
  • United Kingdom (+44)
  • United States (+1)
  • Uruguay (+598)
  • Uzbekistan (+998)
  • Vanuatu (+678)
  • Venezuela (+58)
  • Vietnam (+84)
  • Wallis and Futuna (+681)
  • Western Sahara (+212)
  • Yemen (+967)
  • Zambia (+260)
  • Zimbabwe (+263)
ورود
با شماره موبایل
آیا هنوز عضو نشده اید؟ اکنون ثبت نام کنید
ثبت نام
قبلا عضو شده اید؟ اکنون وارد شوید
محافظت شده توسط